UUTINEN 06.09.2017


VIHREÄÄ VALOA!


Helsingin Luisteluareena Oy:n hankejohtajan Markus Larssonin onnellinen, että hankeemme sai nyt kaupungilta vihreää valoa rahoitusneuvotteluihimme.

"Liikuntalautakunnan lisäksi myös kaupunginhallitus näkee, että tämä on toteuttamiskelpoinen hanke. On mielestäni vahva signaaliarvo, että he antavat meille tämän tonttivarauksen", Larsson kommentoi.
Päätös on merkkipaalu, jota voimme käyttää referenssinä rahoitusneuvotteluissa. "Nyt rahoitusneuvottelut lähtevät liikkeelle, kun on niin sanotusti mustaa valkoisella. Nyt on päätöksen mukaan vuosi aikaa saada paketti kasaan, tosin työ hankkeen lopulliseen muotoon viemiseksi alkaa heti", Larsson sanoo.

Areenamme tämänhetkinen arvonlisäveroton kustannusarvio on noin 10-11 miljoonaa euroa.
Suunnitelmissa on saada rahoituksesta noin 40 prosenttia lainana Helsingin kaupungilta, noin 25 prosenttia investointiavustuksena opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja loput eli noin kolmannes yksityisenä rahoituksena.
Hankkeen tarkoituksena on rakentaa n. 8 000 neliömetrin suuruinen luisteluhalli, jossa olisi täysimittainen jääpallokenttä. Katsomopaikkoja luisteluhalliin kaavailemme 1 500-2 000. Lisäksi halliin rakennettaisiin mm. tekniset tilat, pukuhuoneita sekä oheistiloja liikuntakäyttöön.

Larssonin mukaan hanketta on viety eteenpäin jääpallon näkökulmasta, mutta olemme neuvotelleet myös taito- ja pikaluistelijoiden kanssa heidän harjoittelusta areenalla. "Tässä puhutaan monitoimihallista. Taitoluistelijat ovat olleet hyvinkin kiinnostuneita, koska tässä hallissa he pystyisivät yhdistämään jää- ja oheisharjoittelun paremmin kuin missään muualla Helsingissä."